BRASSERIE DRIEPUNT | HALEN

Niet zo heel lang geleden moest Stefan in Halen zijn. Ik wandelde toen de 10.000 stappen-wandeling, dat lees je hier. Maar een mens moet natuurlijk ook eten. Een beetje rondswipen op Google Maps bracht me bij Brasserie Driepunt.

IMG_4376_Brasserie_Driepunt_Halen

Op Google las ik diverse reviews. Dat het moeilijk te vinden zou zijn. Dat de mensen er onbeleefd waren. Niet veel positiefs, helaas, maar hey, eigenlijk kun je pas oordelen als je er geweest bent. Dus besloten we te gaan kijken of het er effectief zo slecht was. De zaak ligt inderdaad een beetje ‘achterin’, maar het is naast de Delhaize en daar kan je echt niet naast kijken.

Toen we zaten, kwam een jongen meteen onze drankbestelling opnemen, die we ook snel kregen. Stefan ging voor een glas Cola Zero, ik voor een fles plat water van een halve liter (ik had tenslotte 3 uur gewandeld, en ik kon wel 3 liter op, maar laten we niet overdrijven).

Daarna bestelden we onze lunch. Eerlijk, ik heb het nog nooit zo moeilijk gehad om te kiezen wat ik wilde eten. Wat een kaart! Vegetarische lasagne, veggie burger (met potato pancake), linguini met gerookte zalm en een preisausje, … We zullen nog minstens vijf keer moeten terugkomen. In ieder geval, ons eten kregen we na 20 minuutjes. Het was het wachten waard.

IMG_4371_Brasserie_Driepunt_Halen

Ik ging dus voor het gerecht dat ik als eerste noemde, de vegetarische lasagne. Ik vond het eerst maar een klein blokje, maar uiteindelijk, met alle saus erbij, was het meer dan genoeg. En zo lekker! Dit kostte €15,70. Er was ook nog een zakje met drie stukken brood bij, en boter die de perfecte smeer-temperatuur had.

Brasserie Driepunt Halen

Stefan ging zoals gewoonlijk voor iets Oosters, de wok scampi. Rijst, scampi en groenten. Ik hou niet van scampi, maar dit zag er wel fantastisch uit. Stefan vond het in ieder geval heel erg lekker en voor herhaling vatbaar. Dit gerecht kostte €23,10.

Na een uurtje genieten hebben we afgerekend, want toen was het helaas tijd om weer naar huis te gaan. Stefan moest tenslotte nog gaan werken. Een halfuurtje later waren we verzadigd en wel weer thuis. En nu zit ik met het dilemma: hoe kan ik ervoor zorgen dat er weer iets met de auto scheelt en we weer naar Halen moeten, zodat we daar weer kunnen eten ….

DE REKENING

  • fles Chaudfontaine plat, 0,5l: €4,20
  • Coca Cola Zero: €2,20
  • vegetarische lasagne: €15,70
  • wok scampi: €23,10

INFORMATIE

Bezocht op: woensdag 18 juli 2018, ‘s middags
Online: website | Facebook
Adres: Koepoortstraat 8, 3545 Halen

Leave a Reply