WANDELING LANGS DE NINGLINSPO | AYWAILLE

Een jaar geleden (wat vliegt de tijd!) gingen Stefan en ik een weekendje naar de Ardennen. Een bezoek aan de Ardennen is echter niet compleet zonder een wandeling, en dat deden we , langs de Ninglinspo, op zo’n 10 minuutjes rijden van ons hotel (kasteel, hehe). De Ninglinspo is een bergriviertje, meteen het enige bergriviertje in België¹, en ook de naam van de wandeling.

Parkeren en beginnen doe je op een parking tussen Remouchamps en Stoumont. Klinkt een beetje vaag zo, maar via Google is het heel gemakkelijk te vinden (zie onderaan deze blogpost). Wij deden het zo en waren er in no time! Er is een taverne naast de parking, en de bushalte Onceveux Ninglinspo ligt er ook vlak bij. De auto is wel de gemakkelijkste manier om er te geraken.

Er zijn verschillende wandelingen om uit te kiezen. Ze worden telkens aangeduid met het kleurtje dat je moet volgen, de afstand, de geschatte tijd, en een paar schoentjes (van één (gemakkelijk) tot drie (heuvelachtig)). Wij gingen voor de blauwe wandeling, ‘Vallon du Ninglinspo’.

Ninlingspo wandeling

De gehele wandeling is 6 km lang, maar neemt toch een 2,5 à 3 uur in beslag door het vele stijgen en dalen. Ik vond het best een pittige wandeling, maar ik ben niet zo’n durfal – integendeel. Goede schoenen zijn een echte must! Wij gingen de ochtend van vertrek zelfs nog snel langs Decathlon voor een stel wandelschoenen en een goede wandelbroek

Ninlingspo wandeling
Ninlingspo wandeling

NInlingspo wandeling

De wandeling bestaat uit heel wat brugjes, rotsen, touwen om je aan vast te houden (gelukkig) en héél veel watervalletjes. Echt elke meter is een foto waard. Ik maakte er in totaal 157, oeps.

Ninlingspo wandeling

Ninlingspo wandeling

Ninglinspo wandeling

Ninlingspo wandeling

NInlingspo wandeling

Bijna op het einde van de wandeling kom je nog een prachtig uitzichtpunt tegen, Point de Vue Drouet. Hier zie je een prachtige groene zee van bomen, bomen en nog eens bomen. Is de natuur niet prachtig?

Ninlingspo wandeling

Onderstaande foto plaatste ik op Instagram. Je wil niét weten hoe lang het geduurd heeft voor ik op die steen zat. Ik herhaal, ik ben allesbehalve een durfal! Mijn Fitbit tikte op het einde van deze dag 19.334 stappen aan, dus ik kon de dag erna de hele dag luieren, ha.

 

Dus, binnenkort toevallig ergens een paar dagen vrij, en zin om het niet te ver van huis te gaan zoeken? De Ninglinspo-wandeling is écht een aanrader, iedere wandelaar moet deze ooit gedaan hebben!

INFORMATIE

Bezocht op: 16 september 2017
Online: Ardennes Etape
Prijs: gratis
Adres: Sedoz, 4920 Aywaille

Bronnen: ¹ Ardennes-etape.be

 

 

One Comment

Leave a Reply