STARHOTELS PRESIDENT | GENUA

Zoals je al eerder las, zijn we onlangs vijf dagen in Italië geweest. We gingen naar Genua en Milaan, en verbleven dus in twee verschillende hotels. Het eerste was Starhotels President in Genua, vlakbij trein- en metrostation Brignole.

Starhotels President Genova

Na een vermoeiende tocht met verkeerde bussen en metrostations waar de ticketautomaten niet werkten kwamen we rond 15:00 eindelijk aan in het hotel. De mensen aan het onthaal waren vriendelijk. We werden door een vrouw verder geholpen in het Engels, maar bij het uitchecken hielp een man ons, die zelfs een woordje Nederlands sprak!

Starhotels President Genova

Starhotels President Genova

We kregen onze sleutel, geen sleutelkaart maar een echte sleutel met ‘flosh’, net als in ons eerste hotel in Parijs (ahh, the memories). Ik besef me trouwens dat ik daar nooit over geschreven heb, dus misschien kan ik dat ook eens doen. In ieder geval, we gingen naar de lift die ons naar de 10e (!) verdieping bracht. Nooit eerder zaten we zo hoog in een hotel!

Starhotels President Genova

Starhotels President Genoa

Starhotels President Genoa

Onze kamer was wat ik verwacht had: zo’n typische ‘gele’ kamer. Brrrr. Ik ben er geen fan van, dit soort hotels zien er altijd zo … ouderwets uit. Ik denk dat ze de vier sterren vooral danken aan hun uitzicht:

IMG_5308

Het ontbijt was wel de moeite, vond ik persoonlijk. Er waren een paar taarten om uit te kiezen, heerlijke yoghurtjes, gebakken appels, muesli, scrambled egg, verschillende soorten croissants, perzikken, peren, …

Starhotels President Genoa ontbijt

Starhotels President Genoa ontbijt

Starhotels President Genoa ontbijt

Starhotels President Genoa ontbijt

Starhotels President Genoa ontbijt

Starhotels President Genoa ontbijt

Chocokoeken waren ook nog leuk geweest, maar dat is misschien niet erg Italiaans, en ik vind het wel leuk als je in een hotel in het buitenland de plaatselijke keuken kunt ontdekken. Het moet niet altijd hetzelfde zijn!

Wat ik ook wel fijn vond, is dat er een notitieblokje in de kamer was, met een pen. Dat zie je ook niet overal. Ook hadden ze zowaar een ‘pillow menu’, met verschillende kussens waar je aan de receptie naar kon vragen.

Starhotels President Genoa

Stopcontacten waren er niet, behalve in de badkamer, maar er was wel een ‘bakje’ op de kamer waar verschillende stekkers in konden. Dit bakje bleef ook werken als je de lichten enzo uitdeed als je wegging. Zoiets had ik ook nog nooit gezien.

Starhotels President Genoa

En ik wil graag eindigen met het uitzicht. Nogmaals. Want dat was het allerbeste aan dit hotel.

Starhotels President Genoa

Wakker worden met dit. Wie wil dat nou niet?

Starhotels President Genoa

En gaan slapen met dit uitzicht. Aaahhh. Hier kon ik wel honderd foto’s van maken. Echt waar.

Zo, dat was het wel zo’n beetje. Er was geen zwembad in dit hotel, wat voor sommige mensen wel een gemis is, zeker gezien het een viersterrenhotel is. Er zou wel een kleine fitnessruimte geweest zijn, die heb ik niet bezocht. Maar ik vond dit hotel z’n geld wel waard, zeker gezien de geweldige ligging.

INFORMATIE

Bezocht: van vrijdag 19/10/2018 t.e.m. zondag 21/10/2018
Prijs: €183,60 voor twee nachten, excl. toeristentaks van €3 p.p./p.n., dus gemiddeld €48,90 p.p./p.n.
Online: website | Booking.com | TripAdvisor
Adres: 

Leave a Reply