MACHA CAFE | MILAAN

Toen we in Milaan waren en de kathedraal wilden bezoeken, moesten we helaas nog eventjes wachten (lees: twee uur). Om de tijd te doden zocht ik op Google Maps even een leuk zaakje in de buurt op, en ik vond zowaar een Japans café! Daar was ik uiteraard maar al te blij mee, en Stefan zag het gelukkig ook wel zitten, dus na een tiental minuutjes wandelen namen we plaats in het café.

Ze hebben vijf zaken, verspreid over heel Milaan. Wij bezochten degene aan Porta Vittoria, die was het dichtst bij.

Ze hebben er een heuse wall of fame, waar ik onder andere Chiara Ferragni op spotte! Ik heb Stefan dan eens lief aangekeken, of hij een foto van mij wilde maken op dezelfde plek waar zij ooit gezeten heeft. Het kan maar voor goede blogkarma zorgen zeker?

Op het menu stonden uiteraard veel gerechten met macha, maar gelukkig ook zonder, voor de mensen die er niet zo’n fan van zijn. Ik vind het een bijzondere smaak, ik ben er helemaal dol op maar het is ook niet zo dat ik er niets van wil weten. Het zit er ergens tussenin. Ze hebben ook een aantal vegan opties! Om toch een beetje in de Try Vegan mood te blijven, bestelde ik dan ook een vegan bowl.

We kozen allebei een ‘energy bowl’. Stefan ging voor de macha chia pudding bowl: sojamelk, chiazaadjes, agave en rood fruit. Ik koos de macha bowl met yoghurt, agave, aardbei en banaan. Ze hebben ook heel wat avocado toasts, een avocadoburger en avocado salade. Maar omdat het maar een snack was en geen lunch, ging ik voor iets kleiners.

Je moet het trouwens aan de bar bestellen en afrekenen, en ze roepen af wanneer het klaar is, zodat je het kan gaan halen.

I’m such a rebel. (Ik en tientallen anderen op Instagram)

Ik heb nog nooit zoveel foto’s gedeeld van een toilet in een zaak, denk ik. Er was dus één wc, voor welk geslacht je ook bent. En die was leuk. Paste helemaal bij de rest, ook lichtgroen, mooie minimalistische stijl, … I loved it.

Ook handig: macha for your batteries! Als je de stippellijn volgt, kom je uit bij een stopcontact. Ik had m’n stekker niet bij, maar laat dit een tip zijn voor iedereen die hier komt. En die ook een gsm heeft die heeeeel snel plat gaat en geen kou kan verdragen.

DE REKENING

  • Macha bowl: €6,50
  • Chia pudding bowl: €6,00

INFORMATIE

Bezocht op: 22 oktober 2018, voormiddag
Online: website
Adres

Leave a Reply