FRUITVALLEIWANDELING – 7 KM | SINT-TRUIDEN

Een tijdje terug (lees: bijna anderhalf jaar geleden) schreef ik al eens over de Fruitvalleiwandeling in Sint-Truiden. Toen wandelden we de route van 11,3 km. Laatst gingen we opnieuw één van deze uitgestippelde wandelingen doen, maar kozen we voor de 7 km.

Deze wandeling starte uiteraard ook aan de achterkant van het station van Sint-Truiden. Je kan hier gratis je auto parkeren (als je plek hebt), maar je kan er ook makkelijk je fiets kwijt – of natuurlijk met het openbaar vervoer komen.

Eén van de eerste dingen die je tegenkomt, zijn de volkstuintjes.

Net voor je de Tiensesteenweg opwandelt, kom je dit ‘kapelletje’ tegen. Ik vind het heel mooi.

En wandelen door fruitgaarden mocht natuurlijk niet ontbreken.

Maar: pluk de dag, niet het fruit. Wil je toch graag fruit plukken, dan zijn er bij heel wat fruitbedrijven in de buurt momenten waarop fruitplukdagen worden georganiseerd.

En dan komen we in één van de deelgemeentes van Sint-Truiden uit, Halmaal.

Van hieruit wandel je naar een mooi gebied in de buurt van Stayen.

Het laatste stukje voor we weer meer in het centrum van Sint-Truiden. Hier rijdt de trein net over het brugje en zit je vlakbij het station.

En na 7 km, wat dan ook nog eens om en bij de 10.000 stappen zijn, kom je weer uit aan het station van Sint-Truiden. Nu rest ons enkel de wandeling van 2,7 km nog! Maar de kans is groot dat ik hier tijdens een lange pauze op het werk eens … werk van ga maken.

INFORMATIE

Start wandeling: achterkant station Sint-Truiden, Stationsplein 65, 3800 Sint-Truiden
Afstanden: 2,7; 7 of 11,3 km

Leave a Reply