GINO’S 1928 | MILAAN

When in Italy … ja, dan eet je pizza he! Ik had gedacht voornamelijk op pizza te overleven tijdens onze trip, maar ik heb effectief maar één pizza gegeten. Jawel. Echt.

En die ene pizza aten we bij Gino’s 1928, net buiten dat mooie winkelcentrum in Milaan, de Galleria Vittorio Emanuele II. Zo’n winkelcentrum waar iedere influencer die in Milaan komt wel een foto maakt. In ieder geval, net daarbuiten, tegenover de Ferrari-store vind je Gino’s 1928.

Het is zo’n plek waar het bijna altijd vol zit. We hadden gelukkig nog één van de weinige lege tafeltjes, maar het duurde niet lang voor mensen nergens meer konden zitten en moesten afdruipen.

Om 13:25 bestelden we ons eten, 6 minuten later stond er een zakje brood op tafel en nog eens 4 minuten later kwamen onze pizza’s eraan. Dat was wel snel, voor zo’n drukke zaak.

Stefan ging voor ‘Regina Con Cotto’, met tomaat, hesp, kaas, … en nam er naar goede gewoonte een Cola bij.

Ik ging voor mijn favoriet, quattro formaggi, hier gekend als de ‘Regina Al Quattro’. Mogelijk kwam er bij de namen van beide pizza’s nog iets achter maar euh, ik heb enkel de rekening nog, en daar staat het zo op. Oeps. Werkpunt.

Ik nam als drank een fles water van 0,5 liter en die kostte amper €2,50!

Oké, oordeel. We waren er allebei niet weg van. Ze aten niet makkelijk, waren best moeilijk te snijden en zooo vettig. De olie dreef er bijna op. Op TripAdvisor las ik vele positieve reacties, maar voor mij hoeft het niet meer. Mogelijk is de pasta of een ander gerecht hier beter, maar een pizza eet ik hier niet meer. Geen aanrader. De beste punten zijn de ligging (of net niet, want: erg toeristisch) en de goedkope fles water.

Op de rekening staat ook nog eens twee keer ‘coperto’, voor €3 per persoon. Geen idee wat dat mag wezen, ik zou zeggen dat het de fooi is, maar dat is het alvast niet, want ze waren heel duidelijk toen ze de rekening kwamen brengen dat het exclusief fooi was. Dus dat komt ook nog eens bovenop de rekening.

DE REKENING

  • plat water, 0,5l: €2,50
  • Coca Cola: €3,80
  • pizza Quattro Formaggio: €12,00
  • pizza Con Cotto: €12,00
  • coperto: €3 per persoon

INFORMATIE

Bezocht op: 22 oktober 2018, ‘s middags
Online: TripAdvisor
Adres:  

Leave a Reply