DE GOUVERNEUR | MAASTRICHT

Ken je dat, het moment waarop je het laatste beetje moisturiser uit dat zwarte potje van Lush haalt? En je dan zonder dat geweldige spul dreigt te komen zitten? Ik maakte het onlangs mee. Meer redenen heeft een mens niet nodig om een uitstapje naar Maastricht te doen. Op een vrije zaterdag karden we naar onze noorderburen, waar we ‘s middags onze honger stilden bij De Gouverneur, een speciaalbierencafé met een assortiment van 250 uiteenlopende Belgische speciaalbieren.

We arriveerden rond 12:20. Het terras zat zo goed als volledig vol, maar wij beslisten om – als enigen – binnen te gaan zitten. Een kelner kwam al snel onze drank opnemen. Ik ging naar goede gewoonte voor plat water, maar Stefan moest nog even kijken in De Bierbijbel. Begrijpelijk, met zoveel keuze. We moesten best lang wachten tot ze zijn keuze uiteindelijk kwamen ophalen, maar de drukte buiten zal hier wel voor een groot deel tussenzitten. Uiteindelijk ging hij voor de Gulden Draak Calvados.

Tot nu toe heb ik in elke zaak al meegemaakt dat ze het bestek komen brengen en netjes op hun plek leggen, maar hier werden de papieren zakjes met het bestek in gewoon op een hoopje in het midden van de tafel gegooid. Nog nooit gezien, en dat vond ik eigenlijk niet heel erg klantvriendelijk. Gelukkig was het eten fantastisch lekker, en dat maakte alles goed.

Om 12:37 gaven we onze keuze door: Stefan koos de malse kipsaté, ik ging voor croque madame (zonder ham). 17 minuten later kregen we deze heerlijk uitziende gerechten geserveerd.

De kipsaté zag er fantastisch uit. Overgoten met pindasaus en geroosterde uitjes, met wat salade en kroepoek ernaast. Iets later volgde ook nog een portie frieten en een potje mayonaise. De frieten bestonden uit gewone frietjes en meer een soort schijfjes aardappel en waren superlekker.

Ik was helemaal weg van de croque madame. Zoals gevraagd hadden ze ‘m zonder hesp gemaakt – iets wat helaas niet overal gedaan wordt. Maar, het waren niet gewoon twee snedes brood met kaas tussen. Nee, het was een lekker, zacht broodje (het deed me een beetje aan pizzadeeg denken?), waar de kaas tussen lag. Nog nooit gezien! Deze croque alleen al is voor mij een reden om eens terug te komen.

EINDOORDEEL: gezien de populariteit van deze zaak (ze hebben 1.394 reviews op Google Maps!) moet je wel wat geduld hebben. De bediening is over het algemeen vriendelijk. Er zijn twee wc-hokjes voor vrouwen (dit wil ik de toekomst in alle blogposts vermelden, omdat ik hier zelf toch wel waarde aan hecht) en de locatie van deze zaak is ideaal. De lijnbussen die vanuit België naar Maastricht rijden, stoppen zelfs tegenover deze zaak! Kom je met de trein, dan is het een kwartiertje wandelen. De Gouverneur krijgt van mij 4/5.

DE REKENING

  • malse kipsaté: €16,90
  • croque madame: €7,15
  • Chaudfontaine blauw: €2,40
  • Gulden Draak Calvados: €4,90

INFORMATIE

Bezocht op: zaterdag 30 maart 2019, ‘s middags
Online: website, Facebook
Adres

Leave a Reply