BISTRO HET VINNE | ZOUTLEEUW

Met het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen¹ is domein Het Vinne àltijd een bezoek waard. Het ligt vlakbij Sint-Truiden, waardoor ik er al heel m’n leven kom. Wat ik tot op heden nog niet gedaan had, was lunchen in de bistro op het domein. Na een deugddoende wandeling met vriendin Kim besloten we rond 15:00 plaats te nemen in de zaak, aan één van de laatste – zoniet het laatste – tafeltjes.

Allereerst een foto van het water daar. Ik heb al vijf jaar een concept klaarstaan om er wat over te schrijven, maar het is er tot op heden nog niet van gekomen. Daar ga ik zo snel mogelijk verandering in brengen.

We begonnen met een warme choco (met paaseitje!). Oorspronkelijk was het ook de bedoeling om het hierbij te houden, maar na een wandeling van 1,5 uur kan je maag wel eens beginnen rommelen. Zeker als je de kelners met al dat lekkers ziet voorbijkomen. Niet veel later bestelden we dus ook wat te eten.

Om 15:24 bestelden we. Kim koos voor de croque bolognese, ik ging voor de croque hawaii. Ik was trouwens best onder de indruk van de keuzemogelijkheden onder de kop ‘Kroks’: de klassiekers, zoals monsieur en madame, maar ook de door ons bestelde bolognaise en hawaii, videe, tomaat en Hageland behoorden tot de opties. De Hageland was trouwens met appel en kaas. Iets waar ik ook nog wel nieuwsgierig naar ben. Als laatste kon je nog gaan voor een croque uit het vuistje. De rest van hun gerechten vind je online terug op hun menukaart – die overigens heel mooi is om naar te kijken!

Om 15:36 konden we beginnen met eten. Een wachttijd van 12 minuten vind ik heel redelijk. We hadden elk een slaatje met sla, tomaat, komkommer, witloof, ei en mayonaise.

De bolognesesaus rook zò lekker, ik wilde er bijna zelf van eten. Maar geen vlees voor mij!

Ik was best onder de indruk van de croque hawaii. Bovenop de ananasschijven lag gewoon nog een plak kaas! Ik had mijn tosti zonder hesp gevraagd, wat ze ook gerespecteerd hebben, iets wat helaas niet overal gedaan wordt.

Het afrekenen verliep wat stroever. Het was best druk, en er kwam niemand meer langs onze tafel. We besloten dan maar om gewoon rechtstreeks aan de kassa te gaan staan, maar ook daar duurde het best lang voor we geholpen werden. Maar nogmaals: het was echt wel druk. Ik kan de medebezoekers geen ongelijk geven om een stevige wandeling op Het Vinne te gaan maken op een mooie zondagnamiddag!

Mij mogen ze hier dus zeker nog eens verwachten. Ook leuk om te weten: De Winning baat sinds 2016 Bistro Het Vinne uit. Zij geven mensen met een arbeidsbeperking kansen met de juiste opleiding en begeleiding. Ze helpen in de keuken en bedienen de klanten. En als dat nog niet leuk genoeg is, volgen ze bij de keuze van hun ingrediënten het principe van de korte keten. De groenten komen uit het eigen bio-tuin, het vlees van biologisch geteelde dieren en de leveranciers zijn lokale boeren.² What’s not to like? Bistro Het Vinne krijgt daarom van mij een dikke 4,5/5.

DE REKENING

  • warme choco (zonder slagroom): €2,30
  • croque bolognese: €13,00
  • croque hawaii: €12,00
  • Tönissteiner Vruchtenkorf: €2,50

INFORMATIE

Bezocht op: zondag 14/04/2019 om 15:00
Online: De Winning, Facebook
Adres: Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw

Bronnen¹ Natuurpunt ² De Winning

Leave a Reply