CHEFS ON WHEELS 2019 | BORGLOON

Afgelopen zondag was het niet alleen Erfgoeddag, in Borgloon kon je ook een bezoek brengen aan food truck festival Chefs On Wheels. Ik spendeerde mijn dag eerst met mijn mama in Sint-Truiden om een bezoek te brengen aan de oude watermolen, mijn naam in kalligrafie  te laten schrijven en een boek uit de 17e eeuw te doorbladeren – met handschoentjes aan, uiteraard. In de namiddag besloot Stefan me te verrassen door te vragen of ik zin had om naar het food truck festival in Borgloon te gaan. Graag!

Het evenement vond plaats op het plein Speelhof in Borgloon. Omdat we vrij laat gingen (het evenement begon om 12:00 en wij waren er rond 16:30 was het niet meer zo evident om parking te vinden. Die vonden we uiteindelijk gelukkig op de Tongersesteenweg, op een dikke 500 meter wandelen.

Er waren diverse trucks: croques, hamburgers, Tibetaans, ijs, wraps, … Kiezen was dus niet gemakkelijk. Uiteindelijk kozen we voor Tibetaans als hoofdgerecht en ijs als nagerecht. Ik ging voor de veggie noodles, Stefan koos de noodles met scampi, en merkte op dat er heel wat scampi in zijn bakje zaten. Altijd fijn.

We kregen ook nog de keuze of we al dan niet saus op de noodles wilden, dit hebben we allebei gedaan, maar voor mij was deze een beetje te pikant. De veggie noodles waren €5, die met scampi kwamen op €7. Je leest het goed, geen bonnetjes! Ik haat het als je bonnetjes moet kopen, je blijft er altijd mee zitten of je zit maar je best te doen om nog meer te kopen om ze maar op te krijgen. Blegh. Hier kon je gewoon met cash betalen.

Wat het dessert betreft, moest ik niet lang nadenken. Toen ik de truck zag die van dat rolled ice verkopen, was ik verkocht. Ik zei tegen Stefan: “Dat is van dat Instagram-ijs!” en ging meteen aanschuiven. Er was keuze uit honing, banaan en Oreo, frambozen, matcha, …

De ijsjes worden ook wel ‘Thai Rolled Ice Cream’ of ‘I-Tim-Pad’ genoemd, en komen oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië. Het ijs wordt voor je neus klaargemaakt, dus je weet precies wat er in zit. Het duurt wel eventjes, maar dan heb je ook wat: very Insta-worthy ice cream. Een kleine portie kostte €4, een grote €6. Ik hoopte het volgende maand in New York te kunnen proeven, maar ben blij dat ik het vorige week in mijn eigen Limburg al heb kunnen doen!

Ik vond het een heel gezellig food truck festival. Heel rustig ook, er was niet zo heel veel volk maar da’s fijn. Ik hoop dat Chefs On Wheels binnenkort nog eens in de buurt neerstrijkt, want er zijn nog heel wat kraampjes wiens waren ik ook wel eens wil proberen!

INFORMATIE

Wanneer: 27 en 28 april 2019
Online: Facebookpagina, evenement op Facebook, website, Instagram
Adres: Speelhof, 3840 Borgloon

Leave a Reply