HOF TER HERCK | BORGLOON

Op de lijst ‘Plaatsen waar ik al naartoe wil’ – en daar staan heel wat locaties op – was ook Hof Ter Herck al een hele tijd aanwezig. Onlangs hadden we een fotoshoot in Borgloon ter voorbereiding van ons trouwfeest, en kwam Stefan met het leuke idee om achteraf eens bij Hof Ter Herck te gaan lunchen.

Er is niet heel erg veel parking aanwezig, en het was gek genoeg best druk om een gewone vrijdagmiddag te zijn. We vonden een plekje elders op straat en namen binnen plaats aan een tafeltje voor twee achteraan. Het eerste wat me daar opviel waar alle leuke plakkaten met quotes aan de muur. De leukste vond ik ‘Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen’, hehe.

Het duurde eventjes voor ze aan onze tafel kwamen, maar we kregen wel al heel snel een tweede menukaart, zodat we allebei de tijd konden nemen om een keuze te maken. Om 12:46 kwamen ze onze bestelling opnemen, en om 12:50 kregen we alvast de drank.

Stefan ging voor een biertje uit de streek: Agnes van Loon, van Brouwerij Den Toetëlèr met een alcoholpercentage van 9,8. En er werden kaasblokjes bij geserveerd, die ik natuurlijk meteen heb opgeëist. Ikzelf ging naar goede gewoonte voor plat water.

Om 13:10, na 24 minuten wachten – een schappelijke tijd, kwamen onze hoofdgerechten eraan! Stefan koos voor steak met peperroomsaus met frietjes. En die frietjes, die smaakten naar frituurfrietjes! Echt, alsof die portie rechtstreeks van een fritkot kwam. Heeerlijk.

Ik vond een keuze maken best moeilijk: vegetarische pasta, een croque, kaaskroketten, zalmkroketten, een salade, … Aahhh! Uiteindelijk vond ik de perfecte middenweg in het trio van kroketten: een zalmkroket, kaaskroket en garnaalkroket. Wat wil een mens nog meer.

Ik vroeg me eerst af hoe ik in godsnaam ging weten welke kroket wat was, maar dat hadden ze heel goed opgelost: onder elke kroket lag de inhoud (dit klinkt vreemd). Onder de zalmkroket lag wat gerookte zalm, onder de garnaalkroket wat garnaaltjes en onder de kaaskroket gerapste kaas. Genius. Ik kreeg er ook nog twee broodjes bij, een wit en een bruin, en boter die de perfecte temperatuur had om te smeren. Soms krijg je van die botertjes die bijna steenhard zijn, maar dat was hier allesbehalve het geval.

Ik was zo blij toen ik dit op had, want wauw, wat een portie, maar toen ik de mensen aan het tafeltje naast ons aan tiramisu zag beginnen, besefte ik dat er altijd ruimte is voor dessert. Dus bestelden we allebei een portie tiramisu, die we 8 minuutjes later voorgeschoteld kregen. Tiramisu met speculaas. Yum.

Wat een presentatie: speculaaskruimels en cacaopoeder rondom, en er bovenop besjes, een braambes, framboos en een in twee gesneden aardbei. Heel mooi, en heel lekker.

Hof Ter Herck is zeker voor herhaling vatbaar. Ruime keuze op de kaart, vriendelijke bediening en goede locatie: op de Sint-Truidersteenweg tussen Borgloon en Sint-Truiden. Naast het gebouw vloeit het riviertje Herk, en op mooie dagen kan je plaatsnemen op het terras waar het riviertje vlak naast stroomt.

Met de auto rij je er een kleine 20 minuten op vanaf het station van Sint-Truiden of Tongeren. Als je de bus neemt, duurt het 22 minuten met de 23A van Sint-Truiden naar Tongeren of 27 minuten met de 23A van Tongeren naar Sint-Truiden. De halte Hoepertingen Sportplein ligt op een 40-tal meter van de brasserie.

DE REKENING

  • Gravin Agnes van Loon: €4,20
  • Spa Reine: €2,50
  • steak met peperroomsaus: €22,00
  • suplement portie frieten: €2,60
  • trio van kroketten: €17,00
  • tiramisu: €7,00

INFORMATIE

Bezocht op: vrijdag 10 mei 2019, ‘s middags
Online: website, Facebook
Adres: Sint-Truidersteenweg 326, 3840 Borgloon

Leave a Reply