TING THAI STREET FOOD | SINT-TRUIDEN

Als ik denk aan Thais eten, denk ik standaard aan Pad Thai. Ik ontdekte het gerecht in 2016 tijdens één van onze jaarlijkse tripjes naar Blankenberge. Daarvoor was ik nog niet zo bekend met de Thaise keuken. We aten toen bij L’Exotique, maar nu heb ik de lekkerste Pad Thai gevonden op amper 2 km van ons appartement. Een droom!

Enkele maanden geleden scrolde ik door het ‘Verhaal’ van locatie Sint-Truiden op Instagram. En daar zag ik een foto van mensen met Thais afhaal. En er stond iets bij van ‘Ting Thai Street Food’, wat in Sint-Truiden zou zijn. Wait, what? Dat moest en zou ik verder uitzoeken. En jawel, sinds eind 2018 staat er een street food truck langs de oude weg tussen Sint-Truiden en Hasselt.

Je wordt er door een enorm vriendelijke man en vrouw geholpen. Ik vermoed dat zijzelf van Thaise afkomst is, dus ze weet wat ze doet, en dat proef je! Op 3 maanden tijd zijn we 6 keer bij de food truck geweest, en Stefan is nog een paar keer zonder mij geweest, dus ik vermoed dat we op ongeveer 10 keer uitkomen op 3 maanden. Net niet wekelijks dus, oeps.

Maar wie kan ons dat kwalijk nemen met zo’n lekkere gerechten? Onze bestelling bestaat steevast uit een kleine Pad Thai voor mij, een portie veggie loempia’s (6 stuks) die we onder ons tweetjes delen, en Stefan kiest waar hij zin in heeft. In het geval van deze blogpost was dat scampi zoetzuur. Hij heeft ook al Khao Pad en wok met groenten geprobeerd, allemaal even lekker.

Het duurt natuurlijk eventjes voor de gerechten klaar zijn, maar het wordt wel allemaal pal voor je neus bereidt. Ook is parkeren er niet zo evident als er veel volk is, maar een paar meter verder kan je wel gerust eventjes parkeren aan de inkom van domein Terbiest.

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik gek ben op deze food truck. Ik vond het zonde dat ze niet op Google Maps stonden, dus heb ik ze daar ook even op de kaart gezet. Momenteel hebben al 5 mensen een review achtergelaten, allemaal 5 sterren. Zegt genoeg, lijkt me!

DE REKENING

  • Pad Thai (klein): €5,00 (een grote portie is €9,50)
  • mini loempia’s veggie, 6 stuks: €5,00
  • scampi zoetzuur: €9,50

INFORMATIE

Online: Facebook
Adres: Hasseltsesteenweg 148, 3800 Sint-Truiden

Leave a Reply