EETCAFE TER SCOETE | TESSENDERLO

Momenteel ben ik volop bezig met leren autorijden. Om ervoor te zorgen dat ik toch flink wat kilometers op de teller heb voor ik voor m’n praktijkexamen ga gaan, maak ik van de gelegenheid gebruik om nog wat dingen in Limburg te ontdekken. Ik wil over elke gemeente in Limburg (en later ook België) iets geschreven hebben, en in Tessenderlo was ik nog nooit geweest. De uitkijktoren daar stond wel al tijdje op m’n lijstje, dus ik moest niet lang nadenken waar ik gisteren naartoe wilde rijden.

Ik parkeerde mijn Twingo aan brasserie Bosrand, niet wetende dat er verderop nog meer parking was, aan de Heggebossenweg. Daar kan je dus best gaan staan om naar de uitkijktoren te gaan. Wij moesten nog een stukje wandelen, maar dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg (hallo stappen!). We zijn de toren opgegaan, maar boven bewoog hij een beetje, dus ik ben meteen weer naar onder gegaan. Ik durfde zelfs geen foto’s te nemen. Nu heb ik daar wel een beetje spijt van, want ik las online dat je de mijnterrils van Beringen en de Abdij van Averbode van hieruit zou kunnen zien. Nu ja, het bos gebied vond ik ook heel mooi (en groot!) dus de kans is wel heel groot dat ik eens terugkom.

Goed, gezien de beklimming geen succes was en het al 11:45 was, stelde Stefan voor om iets te eten bij het eetcafé wat zich aan de toren bevindt, Ter Scoete. En dat vond ik een heel goed idee. We namen plaats op het grote terras, en om 11:47 kwamen ze onze bestelling opnemen.

Ze verkopen hier trouwens geen Coca Cola, enkel Pepsi. Iets wat Stefan onmiddellijk opviel. Ik drink geen van beide echt, dus mij maakt het niet uit, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen wel een ‘ding’ is. Wat mij nog opviel aan de drankkaart is de ruime keuze aan thee. Stefan was dan weer heel tevreden over het bierassortiment.

De drank kregen we om 12:00. We hebben dus 13 minuten moeten wachten op onze drankbestelling, wat ik toch een beetje aan de lange kant vond. Stefan koos voor Vicus Tripel, ik ging zoals altijd voor plat water, wat hier Natuurwater van Val was. Leuk, want water van Val kom ik eigenlijk niet heel vaak tegen, en het is eens wat anders dan Chaudfontaine.

Om 12:15, na net geen halfuur, kregen we ons eten. Stefan ging voor de kipfilet met peperroomsaus en frietjes.

Die frietjes! Die smaakten net als bij Hof Ter Herck naar frietjes van de frituur! Za-lig. De drie stukken kip waren ruim voldoende. Voor de peperroomsaus moest wel een supplement betaald worden, terwijl op hun website staat dat deze inbegrepen is.

Ik ging voor iets waarvan ik heel blij werd om het op de menukaart te zien: vegetarische lasagne! Echt, het aantal eetgelegenheden waar dit op de kaart staat (en waar ik al geweest ben) kan ik op één hand tellen. De laatste keer dat ik dit ergens vond, was het op, en heb ik toen nog voor de standaard croque moeten kiezen. Niet erg, I love tosti’s, maar als je uitkijkt naar die zeldzame vegetarische lasagne, dan is het jammer als die er niet is. Maar hier was hij dus wel! Mooi geserveerd met twee broodstengels en een tomaat er bovenop. Op de website lees ik trouwens dat er brood bij alle pasta’s geserveerd wordt, maar dit was niet het geval.

Man man, wat was dit lekker. Een echte aanrader. Na het eten ging ik nog even het toilet opzoeken, en die zijn heel goed aangegeven. Er zijn drie hokjes bij de vrouwen, die elk heel ‘lang’ zijn. Ook zijn ze heel goed onderhouden, fijn. Ook de bediening was heel vriendelijk.

Dit is de ideale plek om even uit te rusten na een fiets- of wandeltocht in de Gerhaagse bossen. Of misschien zelfs een tocht met je paard? Het kan allemaal. Na het eten kan je ook nog een bezoek brengen aan het gratis Bosmuseum. Daar hadden wij helaas geen tijd meer voor, dus nog een reden extra om eens terug te komen.

DE REKENING

  • Vicus Tripel: €3,90
  • Val Natuurwater: €2,30
  • kipfilet met frietjes: €20,80
  • supplement peperroomsaus: €3,20
  • vegetarische lasagne: €17,00

INFORMATIE

Bezocht op: zondag 26 mei 2019, ‘s middags
Online: website, Facebook
Adres: Zavelberg 9, 3980 Tessenderlo

Leave a Reply