Domein Kiewit – wandeling Wijerroute 4 km (oranje bol)

Op één van de weinige regenloze voormiddagen afgelopen november had ik heel veel zin om nog eens in Kiewit te gaan wandelen. De laatste keer dat ik er was was tijdens de herfst van 2021 met mijn mama. Ik weet nog dat ik het er zo mooi vond en gezien het super dicht bij mij thuis is had ik geen excuses. Ik vond in mijn zus Darcy een slachtoffer om mee te gaan (na het letterlijk te vragen want mijn subtiele hints begreep ze niet) en we trokken naar daar.

Er is een vrij ruime en gratis parking aan de Putvennestraat, maar om 11:00 was het toch al zoeken naar een plekje. Kom dus zeker op tijd! Vanop de parking wandel je zo het domein op en kom je meteen uit bij een bord waar alle wandelroutes op uitgestippeld staan. Wij kozen voor de oranje bol, die passeert langs Fietsen door het water in Bokrijk!

Aan het begin van de wandeling kom je een bord tegen met een overzicht en kaartje van alle wandelingen.
Wij volgden de paaltjes met de oranje bol.

Op een bepaald moment zijn we even verkeerd gewandeld omdat we een paaltje hadden gemist. Het is daarom wel handig om de GPX te gebruiken of de website Wandelen in Limburg te raadplegen.

Op een gegeven moment kom je uit op een van mijn favoriete plekjes in Limburg, Fietsen Door Het Water. Er zaten op dit moment twee zwanen en twee jongen die heel dichtbij kwamen, perfect voor wat foto’s!

Uiteindelijk eindigden we weer waar we begonnen waren, en daar kan je ook eten. Dit wilde ik ook nog graag doen maar ik moest niet veel later nog gaan werken dus hebben we het maar op een bezoek aan Burger King gehouden.

Een wandeling op het domein van Kiewit is altijd een aanrader! Door de zware regenval van de afgelopen dagen waren bepaalde stukken wel heel modderig en waren mijn loopschoenen niet de beste optie. Wandelschoenen zijn dus aan te raden!

Het loont om af en toe eens naar beneden te kijken. Zoveel prachtige paddenstoelen!

Op zoek naar een andere wandeling op dit domein? Dit zijn enkele andere opties:

  • Haringsvijverroute: 1 km (groene rechthoek)
  • Wildernisroute: 3 km (blauwe ruit)
  • Groene hartroute: 12 km (rode driehoek)

Essentiële informatie

Prijs: gratis
Wandelschoenen aangeraden: ja, zeker tijdens regenachtige dagen is het op bepaalde plekken heel erg modderig.
Eten & drinken: dit kan bij Koe-vert, een brasserie op het domein, vlakbij de parking.
Rolstoel-/buggyproof: neen, de Haringsvijverroute op het domein is dit wel.
Bereikbaarheid:
* met de auto: parkeren kan aan de parking langs de Putvenneweg
* met het openbaar vervoer: de dichtsbijzijndste bushalte is Kiewit Kinderboerderij, pal aan de parking. Check zeker de site van De Lijn om de meest up-to-date info te hebben voor de doorkomsten. Kiewit heeft ook een eigen treinstation, maar dit ligt op 2,8 km van de start van de wandelingen.
Online: Hasselt.be | Natuurpunt

One Comment to “Domein Kiewit – wandeling Wijerroute 4 km (oranje bol)”

Leave a Reply