Hilton Garden Inn Heathrow | Londen

Het hotel waar we tijdens ons weekendje Londen begin december overnachtten hield Bavo geheim. Met de tube spoorden we naar Hatton Cross, in het westen van Londen, en na zo’n vijf minuten wandelen stonden we plots voor het Hilton Garden Inn hotel.

Het onthaal

Het eerste wat me opviel was de fantastische kerstversiering. Het tweede de hoeveelheid mensen die om 21:28 nog gingen inchecken. Cabin crew, zakenmensen, gezinnen, … Als ik er nu bij na denk houdt het wel steek met de luchthaven zo dicht bij het hotel. Er was echt nog een man of vijf voor ons aan de beurt, maar de twee receptionisten zorgden ervoor dat alles vlot vooruit ging. Een vriendelijke vrouw checkte ons in, vertelde waar we de ochtend erna terecht konden voor ontbijt en gaf ons de sleutel voor kamer 748. Zevende verdieping, leuk!

#fromwhereistand (was dat vroeger geen ding op Twitter?)

De kamer

We namen een van de drie liften, wandelden door de gang en kwamen links uit op de deur naar onze kamer. De ‘inkom’ bestond uit een korte gang met rechts een kledingkast met een kluisje en links de deur naar de badkamer.

De kamer bestond uit een groot tweepersoonsbed met vier super comfy rechthoekige kussens, een ruime bureau (perfect als je nog wat werk op je laptop wil verrichten!), een televisie, koffie- en theefaciliteiten, een koelkastje (yey), een zitbank en op één van de nachtkastjes stond zelfs een wekkertje. Boven het bed hingen drie vliegtuig-related foto’s, zo’n leuk accent gezien de locatie.

De menukaart in de kamer liet zien welke gerechten het meest klimaatvriendelijk waren.

Er was, naast een aantal Engelse stopcontacten, gelukkig ook eentje zoals wij ze kennen aanwezig. Ik had geen adapter bij en heb die gelukkig nergens nodig gehad (ik had er bijna eentje gekocht in zo’n souvenirshop 💸). In één van de lades van de bureau vond Bavo de haardroger, een hele fijne.

De badkamer was voorzien van één set handdoeken, een tweede set lag in de kledingkast. In de douche hing een aparte shampoo, conditioner en showergel. Aan de pompbak hing een handzeep en bodylotion. Er lag verder nog een gastendoekje (die gebruik ik standaard voor m’n gezicht) en een doos zakdoekjes. Maar het beste vond ik de badkamer zelf, volledig in marmerprint. Oh wat voelde ik me hier gelukkig!

Rond 8:30 London time was ik wakker en sprong ik in de douche. Bavo nam een kijkje uit het raam en raadde me aan ook eens te komen kijken. Vliegtuigen! VLIEGTUIGEN! *screams* Oké, heel eventjes van het uitzicht genoten (de avond ervoor zag ik niets, maar blijkbaar vliegt er ‘s avonds laat niets meer op Heathrow) en op naar de ground floor voor ons ontbijt.

Het ontbijt

Het ontbijt vindt dus plaats op het gelijkvloers. Je gaat niet zomaar ergens zitten maar krijgt een tafeltje toegewezen. Ze raden aan om je kamersleutel op de tafel te leggen terwijl je eten gaat halen, maar dat vind ik niet zo’n leuk idee. Bavo had een beter idee en liet z’n pull achter terwijl we om eten gingen.

Er was best wat keuze, onder andere Engels ontbijt met bonen, spek, scrambled eggs, tomaat, worstjes, champignons, hashbrowns, …, mini croissants en chocokoeken, muffins, kaas, komkommer, salami, brood om te roosteren, … het enige wat ik een beetje miste was een simpele pistolet. Ik heb het gehouden op tomaat, hashbrowns, een chocokoekje, bonen en wat meloen, en daarna nog wat extra hashbrowns (ja, ik vind dat heerlijk!) en een spiegeleitje.

Na het ontbijt hebben we nog een klein uurtje op de kamer doorgebracht (vliegtuigen kijken!) om dan terug naar het metrostation te wandelen. Jammer genoeg bleven we maar één nacht, het was een heerlijk hotel!

Essentiële informatie

Score: 9/10. Heerlijk hotel mét uitzicht en de ideale uitvalsbasis voor Heathrow AirPort.
Prijs: €108,79
Bezocht op: za 02/12/2023 – zo 03/12/2023
Check-in: 15:00
Check-out: 12:00
Zwembad/fitness/sauna: fitnessruimte aanwezig
Online: Hilton.com | Facebook | Instagram

Tekst

Leave a Reply