BARSENAAL | GENT

Onlangs wist Bavo me te vertellen dat de op Arsenaalsite, de voormalige centrale werkplaats van de NMBS in Gent, momenteel een pop-upbar te vinden is. Na een kijkje te nemen op de website wist ik: hier wil ik eens naartoe! We zochten een dag zonder plannen maar die was er niet, dus gooiden we onze plannen van afgelopen zondag om. Een dagje fietsen tussen Tongeren en Hasselt werd zo een dagje Gent. En al een geluk, want het heeft blijkbaar alleen maar geregend in Limburg die dag.

Barsenaal, de naam van de pop-upbar, is een tijdelijk concept van 11 september tot en met 9 oktober. Je kan er een drankje doen, maar er vinden ook evenementen plaats. Wij gingen langs voor een biertje en een cocktail en uiteraard om eens rond te kijken, want het feit dat het in een oude spoorwegloods is, is wat ons in de eerste plaats heeft aangetrokken.

Een ander gebouw op de site, dit is niet toegankelijk.

De site is makkelijk bereikbaar met de tram vanuit Gent. Tram 2 stopt aan halte Gentbrugge P&R, van waaruit het nog een paar minuutjes wandelen is. Of je neemt de trein naar Gentbrugge, van waaruit het tien minuutjes wandelen is.

Via pijlen word je dan van de ingang van de Arsenaalsite naar de ingang van het pop-upcafé geleidt. Je passeert onderweg ook nog de toiletten (voor mij een hele belangrijke, haha).

Bordje aan de toiletten. Heerlijk gevonden!

Wij gingen dus langs voor een drankje. Ik vond de categorieën heel tof ingedeeld: Welkom op de trein, U reist 1e klas, Geniet van het uitzicht, Ambtenaar naar Brussel, … Bavo ging voor een Gentse Strop en ik voor een strawberry daiquiri. We zijn hier tenslotte niet elke dag.

Bestellen doe je via een voor mij onbekend platform: anyKrowd. Via de website installeer je een app, daar zet je geld op, en dan bestel je door middel van de QR code op het blokje dat op je tafel ligt. Niet veel later komen je drankjes dan jouw kant uit.

Ik ben fan. Een stukje spoorhistorie dat bewaard én op een creatieve manier gebruikt wordt in plaats van het plat te gooien? Yes, meer van dat! Het feit dat ook alles in spoorthema is maakt het helemaal af!

Niet mijne beste hoek, maar zo’n heerlijk spontane en echte foto.

Wil je ook eens langsgaan? Wacht dan niet te lang, je kan deze ‘werkplaats voor plezier’ nog bezoeken tot en met 9 oktober. Ze zijn open van donderdag tot en met zondag.

Meer weten? Check dan zeker hun websitebezoek, Facebookpagina of Instagram!

Leave a Reply