JILLES BEER & BURGERS | GENT

Na ons bezoekje aan de Arsenaalsite in Gent, moesten we natuurlijk ook nog eten. Na wat rond te kijken op Google Maps stootte ik op Jilles, een hamburgertent. Hamburgers zijn altijd een goed idee!

Het restaurant bevindt zich in een mooi hoekgebouw in de Tentoonstellingslaan in Gent, op twintig minuten wandelen van het Gent-Sint-Pietersstation. Je kan zowel binnen als buiten zitten.

Wij kozen voor een plekje binnen. We waren er precies om 17:30, toen de zaak opende, dus we hadden nog alle keus. Ideaal!

Om 17:37 hadden we beslist wat we wilden eten en plaatsen we onze bestelling. De drank kregen we onmiddellijk, het eten volgde een dikke tien minuutjes later.

Om te drinken nam ik een classic iced tea. Je proeft veel citroen maar ik vond ‘m wel lekker! Bavo ging voor een Rostekop, een amber bier dat op de menukaart werd aanbevolen bij de Hugo Classic, de burger die hij uitkoos.

Gezien er een vegan burger op de menukaart stond, hoefde ik niet heel lang na te denken. Een Jef A(d)vocado graag! Dit was de enige vegan optie, maar sommige burgers kon je ook in vegetarische variant krijgen.

Jef A(d)vocado bestaat uit een vegan hazelnootburger, vegan kaas, guacamole, rode ui, kerstomaat, nacho’s (tussen de burger? Jazeker!) en mesclun. Dat laatste heb ik moeten googelen (is dat erg?), en is blijkbaar een mengeling van jonge bladgroenten. Alle burgers worden geserveerd met een fris koolslaatje.

Als side dish had je de keuze tussen beer battered onion rings, sweet potato fries (glutenvrij) en Jilles fries (ook glutenvrij). Als grote onion rings fan moest ik niet lang nadenken, en ook Bavo ging voor de beer battered onion rings.

Tekst op de muur in de toiletten.

Ik ben fan. Iedereen komt hier aan z’n trekken met voldoende vegetarische en vegan opties, de bediening is vriendelijk, er zijn heel propere toiletten (wel maar één mannen- en één vrouwentoilet), …

Jilles heeft naast de vestiging in Gent ook nog een zaak in Brugge, Oostende en Kortrijk. Die staan bij deze ook op m’n to do lijstje!

De rekening

Hugo Classic: €16,50
Jef A(d)vocado: €16,50
Classic iced tea: €5,50
Rostekop, 33cl: €5,50

Informatie

Website | Facebook | Instagram

Leave a Reply