ETEN BIJ JULIJA | LJUBLJANA

Als niet-vleeseter een restaurant vinden in een land waar je de taal absoluut niet spreekt kan een uitdaging zijn. Tijdens onze laatste middag in Ljubljana vond ik een zaak met typisch Sloveense gerechten waaronder ‘štruklji’ met kaas. Die wilde ik wel eens een kans geven.

Het restaurant, inclusief terras, bevindt zich in het centrum van Ljubljana, vlakbij de Ljubljanica-rivier. Ideaal dus om voor of na het eten een boottochtje te maken. Op de website stond dat ze om 11:30 open gingen, op Google Maps stond 12:00. Het zou niet de eerste keer zijn dat Google er naast zit dus om 11:45, toen de deuren al open waren en de tafeltjes gedekt, vroeg ik of we al ergens mochten plaatsnemen. Het antwoord was “WE START AT 12!”. Oké, niet dan. Even in de buurt blijven ronddraaien en om iets voor 12:00 sprak een ober ons aan dat we toch mochten gaan zitten.

DE BESTELLING

Om 11:59 werd onze bestelling opgenomen. Op de menukaart kon ik geen niet-alcoholische dranken terugvinden dus vroeg ik of ze ice tea hadden. De vriendelijke man zei van wel, en dus ging ik voor een perzik ice tea en de ‘Domači sirovi štruklji z jurčkovo omako‘, wat zich in het Engels op de menukaart vertaalde als ‘Homemade cheese dumplings “štruklji” with porcini mushrooms sauce’. Kan niet slecht zijn, lijkt me.

Tien minuten na het opnemen kregen we onze drankjes en nog eens vijf minuutjes later onze maaltijden. Dat zag er goed uit! Ik heb er zo veel mogelijk van genoten, de štruklji smaakte heerlijk.

DE REKENING

Ice tea perzik: €3,20
Štruklji: €13,90
Limonada: €3,00
Grilled rumpsteak with cep mushrooms, Teran wine sauce and cheese dumplings ‘štruklji’: €21,90

DE LOCATIE

Leave a Reply