LE TRAM DE BOITSFORT | WATERMAAL-BOSVOORDE

Tijdens het eerste weekend van juni hielden Bavo en ik een heuse ‘tram-zondag’. Een bezoekje aan de tramsite van Schepdaal (Dilbeek), even langs de tram in Grimbergen en frietjes en een hamburger bestellen in een tram. Wat een weekend!

Bavo checkt alvast de menukaart

De voormalige MIVB-tram, van het type 7000, bevindt zich op het tracé van de voormalige keerlus van lijn 94 (nu lijn 8). Achter de tram zijn de sporen zelfs nog aanwezig.

Binnenin vind je zelfs de bestuurderszetel nog terug in de ruimte waar je je bestelling plaatst, de rest is keuken. Er is keuze uit frietjes, hamburgers, snacks, salades en uiteraard drankjes.

Bestellen doe je binnen, aan dit raam haal je je bestelling af

DE BESTELLING

We plaatsten onze bestelling om 12:12 en konden beginnen eten om 12:26. Een kwartiertje wachten, helemaal oké, en gezien er ook een soort markt op het plein was was het relatief druk. Wachten deed je met zo’n pieper (Pager? Buzzer?) die geluid begint te maken zodra je je bestelling kunt afhalen. Ondertussen neem je plaats op de bankjes in de schaduw, onder de parasols. Heerlijk!

Ziet dat er niet heerlijk uit? Ik ging voor ‘Le Végétarien‘, de enige vegetarische burger op de kaart. Gemaakt met een veggie hamburger (uiteraard), geitenkaas, rucola, Portobello-champignons en rode ui, aangevuld met huisgemaakte knoflooksaus (geheim recept!), Bavo ging voor ‘Le Smash‘. We namen er allebei nog een kleine portie frietjes bij en als drankje een AriZona Ice Tea en een huisgemaakte ice tea, later gevolgd door een Tropico en een Coca Cola Zero.

Het eten vond ik heerlijk, de perfecte frietjes en een hele goede vegetarische burger. De drankjes vond ik iets te lauw, alsof hun koelkast niet heel hard draait. Wat wel positief is, is de betaalbaarheid: een Coca Cola was bijvoorbeeld amper €1,80. Ligt het aan mij of is dat echt nog wel goedkoop?

Hun hamburgers hebben allemaal klinkende namen als Le Frenchy, Le Rossini, Le Maousse, … Wat salades betreft heb je keuze uit coleslaw (meer een side dish), La Campagne, La César, Libanaise en L’Italienne. Wat snacks aangaat zijn het de meer klassiekere frituur-snacks: frikandel, mexicano, koude of warme cervela, … maar ook gemarineerde kipbrochette, garnaalkroketten, chicken wings, …

Klaar met eten? Gooi je afval in de juiste vuilbak.

Ik was helemaal verkocht. Zeker na het bezoek aan de tramsite later die dag ben ik echt blij dat er toch nog iets van tramstellen bewaard gebleven is, en al helemaal als ze zo’n leuke herbestemming gekregen hebben. Oh, en op deze lijn rijden misschien geen trams meer, maar het restaurant is nog altijd makkelijk bereikbaar: tramhalte Wiener (lijn 8) ligt op amper 100 meter, en ook bushalte Wiener is niet ver wandelen. Meer tram? Je kan lijn 8 ook nemen tot halte Trammuseum, waar – je raadt het al – het Brussels trammuseum te vinden is.

Online vind je Le Tram De Boitsfort terug op hun officiële website, Facebook en Instagram.

DE REKENING

Le Végétarien: €10,50
Le Smash: €10,00
Petite frite: €3,00
Mayonaise (één portie): €1,20
AriZona Ice Tea: €2,50
Huisgemaakte ice tea: €3,00
Tropico (blikje): €1,80
Coca Cola Zero: €1,80

DE LOCATIE

One Comment to “LE TRAM DE BOITSFORT | WATERMAAL-BOSVOORDE”

Leave a Reply