Chez Miss Miaouw | Namen

Afgelopen weekend waren Bavo en ik in Namen, omdat ik meedeed aan Jogging Ville De Namur. Vorig jaar brachten we daar voor het eerst een bezoekje aan Miss Miaouw, een kattencafé vlakbij rivier de Samber.

Dit jaar gingen we terug en opnieuw werden we verwelkomd door ontzettend lieve katten. Je gaat naar binnen in een soort sas, doet de voordeur dicht en gaat dan via de volgende deur naar binnen.

Je komt zo terecht in een mooie zaak waar je kan genieten van een hapje en een drankje tussen schatten van katten! Honger hadden we nog niet, dus we gingen enkel voor een drankje. Bavo een milkshake, ik een iced latte macchiato (niks zo lekker op een warme dag!). Hier betaalden we €9 voor. Heb je toch wat honger, kan je gaan voor onder andere een panini, tiramisu, muffins, een wafel, …

Bestellen doe je aan de toonbank, je bestelling wordt dan naar je tafel gebracht zodra deze klaar is en achteraf betaal je weer aan toonbank. Mogelijk spot je daar Ibis, hun ‘chat de comptoir’ oftewel ‘toonbankkat’! Hij is genoemd naar het Ibis hotel in Luik, waar hij gevonden is.

En dan, het gezelschap! Ik hoop dat ik de namen juist heb, indien niet mag je me altijd contacteren om het aan te passen.

Chili, net één jaar oud geworden, met prachtige ogen die toevallig ook nog eens matchen met het kussen!
Pita, een kattin met een guitig snuitje!
Gilles, op dit moment aan het slapen maar niet veel later kwam hij ook even hallo zeggen.

En het goede nieuws is: je kan de katten adopteren! Ze werken samen met Poils & Moustaches, een organisatie die straatkatten opvangt, steriliseert, … Heeft één van deze harige vrienden je hart gestolen en wil je hem/haar beter leren kennen? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in Namen!

Ik ben grote fan van dit kattencafé en zal ook volgend jaar (als ik weer mee kan doen aan Jogging Ville De Namur) weer langskomen! Vriendelijke mensen, veel katten, koffie en eten, wat wil een mens nog meer?

Online vind je Chez Miss Miaouw terug op hun website, Facebook en Instagram.

DE LOCATIE

Leave a Reply