LEAF CAMPING DU NORD | BOURSCHEID (L)

Een tijdje terug kondigden bepaalde treinstellen ‘Goebelsmühle’ aan in plaats van Booischot, de plek waar we op dat moment effectief aankwamen. Vriend, collega en TikTokker @stijnindetrein vond dat ik daar als trein- en stationsliefhebber toch eens naartoe moest gaan. Ik zocht twee opeenvolgende niet-volgeplande vrije dagen in m’n agenda, boekte de enige logies die nog vrij was en trok naar Luxemburg, waar ik overnachtte in … een blad.

Het onthaal

Dit bordje staat bovenaan het weggetje dat je naar beneden moet rijden/wandelen om op de camping terecht te komen.

Rond 16:30 arriveerde ik op Camping Du Nord, in Bourscheid, kanton Diekirch. Ik ging naar de receptie waar ik geholpen werd door een Nederlandse vrouw. Oef, geen Frans, Duits of Lëtzebuergesch. Ze legde me uit hoe het werkte op de camping. Je kon broodjes bestellen voor ontbijt de volgende ochtend, en ‘s avonds stond er een Thaise food truck. Dat ontbijt hoefde voor mij niet, omdat ik plande vroeg te vertrekken, nog voor zij weer aanwezig waren. Dat kon gelukkig makkelijk opgelost worden, ik mocht de sleutel van mijn Leaf aan de binnenkant laten zitten. Dineren heb ik er ook niet gedaan, daar ben ik voor naar Ettelbrück getrokken.

In dit gebouw was de receptie. Links staat de Thaise food truck.

De Leaf

Anyway, ik sliep dus in een blad! Je hebt de keuze tussen een Leaf (twee personen), een Leaf+ (op een verhoog), LeafMaxi (met toilet en soort keukentje) en de LeafMaxi+ (ook weer op een verhoog, langs de bergwand met dus meer privacy). Ik vond het er zo cool en schattig tegelijk uit zien!

Matching sleutelhanger.

Mijn Leaf was voorzien van twee bedden, waarvan er voor eentje bedlinnen aanwezig was (zelf opleggen), een openklapbare tafel met twee stoelen (die tafel heb ik helaas niet opengeklapt gekregen, geen idee hoe dat moest), een koelkastje, en daarop een bak met een Dolce Gusto machine (capsules te verkrijgen bij de receptie), bestek, borden, … Buiten kon je op je eigen terrasje zitten, met zicht op de rivier, maar dat zat er voor mij met de regen helaas niet in.

Uitpakken en bed opmaken in progress.

‘s Avonds kan je je huisje ook nog eens extra leuk laten oplichten.

Er is dus geen toilet of douche, hiervoor moet je gebruiken maken van de gemeenschappelijke faciliteiten op de camping. Gelukkig was het sanitairgebouw achter het huisje en moest ik niet ver gaan, en het was er nog erg proper ook. Als je met de auto komt, kan je deze pal naast je Leaf zetten, en wat wou ik dat ik mijn schattige Twingo hier had kunnen zetten, hehe.

Het sanitairgebouw.
Heerlijk: op bed liggen met een boek en de regen horen vallen.

Essentiële informatie

Score: 8/10. Het is dus erg basic, maar dat vind ik wel eens z’n charme hebben en je weet het ook op voorhand. Het was ook niet koud of zo, en ik heb heel goed geslapen. Ik vond het wel wat aan de prijzige kant maar ik weet niet of dit misschien de normale prijzen in deze omgeving in de zomer zijn en ik sliep ook alleen, met twee personen is het maar €47,5 p.p. en dat maakt ook al een verschil. Ik zou er met mooier weer zeker nog eens overnachten om in de omgeving te gaan wandelen, want wat zag het er daar mooi uit!
Prijs: €95
Bezocht op: do 27/07/2023 – vr 28/07/2023
Check-in: 15:00
Check-out: 10:00
Fietsvriendelijk: onbekend, maar ik ga er van uit dat ze wel ergens een fietsstalling hebben
Zwembad/fitness/sauna: neen
Online: campingdunord.lu | Facebook | Instagram

Bereikbaarheid

Auto: de camping ligt op 2 uur rijden van Hasselt en is makkelijk bereikbaar, de oprit naar de camping staat goed aangegeven.
Trein: het station van Goebelsmühle ligt op tien minuten (800 meter) wandelen. De rit vanaf het station van Luxemburg duurt 38 minuten en er rijdt elk uur een rechtstreekse trein (geen overstap nodig).

De locatie

Leave a Reply