WANDELING LANGS DE ROTSEN VAN SY

Tijdens een vrij weekend in juli beslisten mijn zus Darcy en ik om nog eens te gaan wandelen in de Ardennen. Dat was al geleden van februari 2021, dus hoog tijd. Lang zoeken naar een wandeling moesten we niet doen, omdat ik recent nog om tips gevraagd heb bij een collega. Dus zondag reden we naar Sy in Ferrières. We waren hier al eens ooit kort geweest, omdat ik graag het station wilde zien. De wandeling die we volgden is uitgeschreven op Ardennen.nl.

Nog een laatste plekje gevonden voor de Ford Ka

We gaven op de GPS, zoals op de website Ardennen.nl voorstelde, Rue de Luins 3 in. Hier heb je verschillende parkeerplaatsen. Toen we aankwamen, om 13:30, was er niet meer veel plek vrij maar gelukkig kregen we de auto nog ergens kwijt.

Het station van Sy, waar je onderdoor wandelt om aan de wandeling te beginnen.

We wandelden richting het station en liepen onder de spoorbrug door. Hier staat een bordje met alle wandelingen, wij gingen in het begin vooral de rode ruit ‘Promenade des “Cretes”‘ volgen. De rode ruit is normaal een wandeling van 4,5 km die 1u30m duurt.

Chapelle Notre-Dame de Lourdes
Rotsen, uiteraard

Het pad gaat in het begin al stevig omhoog. We passeerden rotsen, een brugje en genoten van de Ourthe die op bepaalde stukken naast ons stroomde. Na een kleine twee uur en nog een laatste klim kwamen we aan het Kasteel van Logne. Meer informatie over deze ruïne vind je op de website van het domein van Palogne.

De ideale plek om treinen te kijken!

Na, volgens Strava, 9,63 km waren we weer terug aan het begin. Het laatste stuk was het vermoeiendst, omdat we toen allebei moe gewandeld waren #niksgewoon. Op het einde wandel je langs een spoorbrug weer over de Ourthe om richting de parking te gaan.

Daarna hebben we onszelf dan nog verwend met een heerlijke coupe aardbeien in één van de zaakjes in Sy en vertrokken we terug huiswaarts!

Bereikbaarheid

Met de trein

Het station van Sy is bijna het beginpunt van de wandeling, geen excuus dus om niet met de trein te gaan! Om er te geraken neem je de L-trein die rijdt tussen Luik-Guillemins en Marloie.

Met de auto

Mijn zus (en wandelgezelschap van de dag) is niet zo trein-minded als ik dus reden we met haar auto naar daar. Omdat Sy in het dal van de Ourthe ligt is er maar één toegangsweg. Op de GPS geef je best Rue de Luins in.

Leave a Reply