LE CERF VERT | DINANT

Vorige week schreef ik over het verlengde weekend dat Bavo en ik in Dinant doorbrachten, en zei ik al dat we fan waren van Le Cerf Vert, een van de weinige zaken met een degelijk vegetarisch aanbod. 

Het terras van de zaak ligt vlak langs de Maas, een mooiere ligging is er in Dinant niet, lijkt me! Ons eerste bezoek was ‘s middags, rond 13:30. Het eerste wat me opviel waren de ontzettend vriendelijke mensen (en jammer genoeg de vele wespen. Niet iets waar zij aan kunnen doen natuurlijk maar wat een plaag was me dat in Dinant). Onze bestelling werd snel opgenomen, enkele minuten later kregen we onze drankjes al en na tien minuutjes wachten onze lunch: hotdogs!

Bavo ging voor de Hot White Dog (oké hij nam er twee), een broodje met een witte worst, ‘sauce maison’, augurkjes en geroosterde uitjes, en een Coca Cola Zero. Ik ging voor een Hot Or Hottest Veggie Dog, eigenlijk hetzelfde maar in plaats van een witte worst een vegetarische worst, en een Fuze Tea Peach. De hotdogs kwamen op €6 voor één stuk en €10 voor twee. 

Ik was heel blij met m’n veggie hotdog. Dat is allesbehalve een standaard optie op de meeste menukaarten. Andere vegetarische opties waren een broodje met hummus, vegetarische lasagne, quiche veggie Provençal, … ook bieden ze wat lokaal lekkers aan zoals de Couque de Dinant, les ficelles de Dinant, abdijkaas, …

We besloten ‘s avonds opnieuw daar te gaan eten, om mij de zoektocht naar iets vegetarisch te besparen. Dat was jammer genoeg een minder goede ervaring. Het leek er toen wat chaotischer aan toe te gaan. Onze bestelling werd opgenomen nadat mensen die na ons waren toegekomen geholpen waren, toen we ons eten kregen stelden ze voor om er een glas wijn bij te nemen, dat vonden we een goed idee maar na 20 minuten wachten (het eten was intussen al op) was er nog steeds geen wijn te zien. Ik ben toen maar gaan afrekenen en we zijn nog wat gaan wandelen. Dan maar geen wijn (maar wel weer een ijsje bij MaMaMia, hehe). Het eten was wel opnieuw heel lekker (we gingen toen voor een vegetarische lasagne voor mij en een gewone lasagne voor Bavo) en de vriendelijkheid van de werknemers was ook nog steeds aanwezig!

Ondanks de mindere ervaring ‘s avonds blijf ik deze zaak een aanrader vinden, zowel voor vegetariërs als vleeseters. Maar ben je vegetarisch en op pad in Dinant, ga hier zeker eens langs! Oh, en nog een tip: je kan er ook overnachten in één van hun drie kamers!

De rekening (lunch)
Hot White Dog: €6 per stuk
Hot Or Hottest Veggie Dog: €6 per stuk
Coca Cola Zero: €2,50
Fuze Tea Peach: €3,00

De locatie

Meer informatie
Officiële website: https://www.lecerfvert.be/
Facebook: Le Cerf Vert
TripAdvisor: Le Cerf Vert

Leave a Reply