WEEKENDJE IN NAMEN | TRAVEL REPORT

Een maand geleden zaten we nog in Dinant, afgelopen weekend bezochten we een andere stad in de provincie Namen: Namen zelf. In de eerste plaats omdat ik er de Jogging Ville De Namur 6 km wilde lopen, en Bavo vond dat de ideale gelegenheid om te gaan kayakken. We wilden dat vorige maand in Dinant al doen, maar de lage waterstand stak daar een stokje voor. Sinds afgelopen zaterdag is kayakken weer mogelijk op de 12 km tocht van Gendron naar Anseremme! De 9 km en 21 km tochten vanuit Houyet zijn nog niet toegankelijk.

Treinen naar Namen ging vrij vlot: we gingen van Boortmeerbeek naar Leuven waar we een halfuurtje overstaptijd hadden, dan door naar Ottignies met de Walibi-express (deze stopt enkel in Bierges-Walibi en Ottignies) en tien minuutjes later de IC trein naar Namen. Reistijd: net geen twee uur (1u55m).

We waren al om 11:00 aan het Ibis Namur Centre hotel, en we hoopten er onze spullen al te kunnen achterlaten bij de receptie zodat we konden gaan kayakken. Maar we hadden chance: de (ontzettende vriendelijke!) man achter de receptie wist ons te vertellen dat we zelfs al in onze kamer konden! Hop, naar de vijfde verdieping, omkleden en weer richting het station.

Onze kamer in Ibis Namur Centre

We namen de trein van Namen naar Gendron-Celles. De startplaats van de kayak ligt daar op enkele meters van het station, ideaal dus! We gingen voor een tweepersoons comfort kayak, de gele. Maar goed, want ik alleen in zo’n ding was een slecht idee geweest. Ja, het kayakken was nogal een avontuur, maar daarover volgt nog een aparte blogpost.

Zicht op Chateau Walzin
Poezen in het kattencafé!

Een zaak die ik echt echt echt wilde bezoeken in Namen was Chez Miss Miaouw. Een kattencafé! Toen we terug in Namen waren aangekomen zijn we ons wat gaan opfrissen in het hotel en richting het café gegaan. We kwamen daar aan rond 17:30, een halfuurtje voor sluitingstijd. Daardoor was de keuze aan eten beperkt: er waren enkel nog brownies en brookies. We gingen elk voor een brookie en een milkshake. Maar wow, dat vulde! Je kreeg echt een groot stuk, met daarbovenop nog slagroom en wat Maltesers. Yum!

Iemand had wel heel veel interesse in mijn brookie

Na Chez Miss Miaouw hebben we nog een avondwandeling gemaakt en zijn we later op de avond gaan eten bij Black And White Burger. Ik ken deze keten sinds maart, toen zijn mijn zus en ik er gaan eten in Charleroi (toevallig ook de avond voor ik ging lopen).

Namur by night
Bijzondere bovenleidingspalen
De veggie burger van Black And White: Black Garden! Zo blij dat ze nu ook een vegetarische variant hebben.

De volgende ochtend vertrok Bavo weer naar huis (hij had ook al wat anders opstaan die dag) en ging ik m’n borstnummer afhalen. Tijd voor Jogging Ville De Namur! Om 10:00 moest ik lopen en dat ging zo ontzettend goed. Volgens Strava had ik een tempo van 5:38/km, normaal zit ik rond de 6:00/km. Op het einde kreeg je een medaille (woohoo), een fles melk van een liter, een wafeltje, Grany koekjes en een AA Drink. Ik ben daarna nog wat gaan rusten in de hotelkamer (ik was op) en ben in de namiddag richting Bavo vertrokken. En dan zat het weekendje Namen er eigenlijk al op!

station van Namen
Het prachtige station van Namen
En een avondwandeling in Boortmeerbeek om het weekend af te sluiten!

Leave a Reply